Dodii. Soitin eräälle kasvattajalle (OIKEIN miellyttävälle). Kyselin itse rodusta ja oli sitä mieltä että Schapendoes voisi hyvinkin sopia meille. Turkin hoidostakin keskusteltiin kun en halua rotua jonka turkki on yhtä vaativa kuin meidän Bichon Frisé vanhuksella, näyttäisi siltä että tämä sopisi hyvin...on karvaa, PALJON ja koira näyttää pehmolelulta, KOIRALTA, mutta ei vaadi järetöntä puunausta jotta karva pysyy myös kauniina. Kuulemma voisi hyvinkin sopeutua nukkumaan joko tallissa tai omassa lämpimässä kopissaan. Ja voihan olla ettei koira aiheuttaisi mulle mitään oireita kun allergiaoireita mulle tulee enimmäkseen oikein lyhytkarvaisten koirien seurassa. Noh, kunhan sitä pääsee tutustumaan rotuun lähemmin niin sen näkee sitten...

Kysäisin myös tästä törkyviestejä lähetelleestä kasvattajasta ja kyseessä on kuulemma noin 50 vuotias, alkoholisti ja ihan sekopää jolta voi odottaa millaista käytöstä tahansa. On kuulemma kuullut ja nähnyt kaikenlaista tältä ja kehoitti pysymään erossa.

Sanoi että mitä sitä kiertelemään kun totuus on tämä.

Mutta huhhuh, en kyllä osaisi keneltäkään aikuiselta odottaa tuollaista käytöstä. Kaikkein vähiten koirien kasvattajalta jonka kotisivut ovat asialliset ja etusivulla lukee "OTA ROHKEASTI YHTEYTTÄ"!!!!